Zavarovalnica Sava

.
Zadnje novice
Po izletu na URBAN PDF Natisni E-pošta

Bila je res  lepa nedelja. Zlasti kolesarje je vleklo v naravo in na daljši ali krajši izlet. Nekateri so izkoristili ponudbo našega društva in se za konec svoje poti podali še do turistične kmetije KRAMPL-Janč. Tudi tokrat so naleteli na prijazne gostitelje in raznovrstno kulinarično ponudbo. Hvala vsem, ki ste prišli in nam zaupali svoje kolesarske želje, ambicije in tudi dobronamerne kritične misli. Vedite, da ste vsi dobrodošli tudi prihodnje leto in da bodo vaše ideje upoštevane v naših akcijah.  Prizadevali si bomo za uresničitev vaših idej in želja v okviru čedalje večjih birokratskih ovir, ki nam vsem grenijo lepo in  zdravju koristno kolesarsko  zagnanost. Skupaj z vami bomo gradili našo skupno lepšo kolesarsko podobo in ponudbo Maribora za vse kolesarje, ki se bodo  ustavili  v »totem« našem Mariboru.

 
Ljubitelji kolesarstva ! PDF Natisni E-pošta
20150929 152134 
 20150929 151528

V nedeljo 18.10. 2015  bo kolesarjem vreme zelo naklonjeno . po prognozi bo brez dežja vse do 17.00 ure, ko bo za vse, ki se boste podali  na Urban najlepši del  nedelje že za vami. 

Zatorej ne obupat danes,  nedelja bo suha in lepa. Tudi temperatura okrog 15 C bo prava. Torej, veselimo se srečanja, pozitivnih  misli in idej na turistični kmetiji KRAMPL-Janč. Na cilju se dobimo ob približno 12.00 uri, kjer boste nagrajeni z medaljo po lastni izbiri , malico in pijačo. Za vsega 5 € kotizacije. Veselimo se srečanja z vami.

 
S kolesi na Urban PDF Natisni E-pošta

Ob 115 obletnici Kolesarskega društva Branik vas vabimo, da se pripeljete s kolesom v nedeljo, 18. 10. 2015 ob 12.00 uri na 599 m visoki razgledni  hrib URBAN , kjer vas bomo na izletniški kmetiji KRAMPL –JANČ obdarili s spominsko medaljo  po vaši lastni izbiri in pogostili. V vaši družbi bomo zaključili letošnjo kolesarsko sezono in naredili  načrte za prihodnje. Za prijetno druženje ob glasbi, hrani in pijač se veselimo srečanja z  vami in vaših bistrih misli ter idej za boljše in lepšo kolesarsko prihodnost  vseh kolesarskih navdušencev. Štartnine ni, bomo pa veseli vašega prispevka v višini 5 € za hrano in medaljo. V primeru slabega vremena bomo izlet prestavili na sončno obsijan dan.


Torej v nedeljo, 18.10. ob 12.00 uri se dobimo na Urbanu pri JANČU.

 
Amatersko kolesarsko svetovno prvenstvo –Danska 2015 PDF Natisni E-pošta

DANSKA 2015 075V času od  10.9. do 13.9. 2015 je na Danskem v mestecu Hobro in Aalbergu potekalo svetovno amatersko kolesarsko prvenstvu. Na prvenstvo je nastopalo tudi 17 slovenskih kolesarjev in kolesark. Zastopanost in konkurenca pa tokrat izjemna, saj je samo Angležev bilo 106, sicer pa zastopani kolesarji iz vseh celin. Zelo močno so bile zastopane kolesarsko razvite države  Evrope, Amerike, Afrike, Avstralije.


Naše zastopstvo je bilo odlično.  Iz kolesarskega društva Branik  je v reprezentanci nastopala aktualna svetovna prvakinja Ajda Opeka. Prvi dan je bil na programu kronometer, kjer Ajda v idealnih razmerah ne dosega odličnih uvrstitev. Tokrat je v izjemno mrzlem in zelo vetrovnem vremenu dosegla odlično  7. mesto in potrdila odlično pripravljenost.

Več ...
 
Važne informacije pred startom maratona OKOLI POHORJA PDF Natisni E-pošta

37.kolesarski maraton OKOLI POHORJA bo zanesljivo. Start bo v soboto 27.6. 2015 ob 9.00 uri pred spodnjo postajo pohorske vzpenjače za najdaljšo 150 km dolgo progo. Ostale proge startajo ob 9.15 uri.

 

OPIS TRAS. Po startu se vsi odpeljemo po Pohorski c do krožišča na Lackovo c ter nato po njej na Streliško c in dalje po Papeški proti Hočam in Sl. Bistrici okoli Pohorja. Udeleženci na progah 70, 50 in 25 km  se v krožišču na Lackovi odpeljejo proti Pekram, Limbušu in Rušam ter dalje na različne dolžine. Vračamo se po dravski dolini v Selnico ob Dravi, zavijemo na ruški most v Ruše in dalje v Limbuš, Pekre in v rondoju na Lackovi zavijemo proti spodnji postaji pohorske vzpenjače. Po tej progi se vračajo tudi vsi  ostali udeleženci iz prog 70,50 in 25 km. Proga 25 km obrne pred hotelom VETER v Rušah, kjer je organizirana tudi prva in zadnja okrepčevalnica za vse proge. Vse proge bodo talno označene.

 

Maraton bo potekal v skladu s CPP, kar pomeni, da ne bomo dovoljevali oz. tolerirali množičnih kršitev CPP. Vse udeležence že sedaj prosimo in pozivamo, da vozijo po svojih močeh, da vožnjo prilagodijo razmeram na cesti in svoji psihofizični pripravljenosti. Zlasti je pa maraton namenjen sproščenemu, športnemu druženju na kolesu. Zatorej vabljeni v soboto na start maratona pod Pohorje.

 
Ajda OPEKA in Ljubo CAR PDF Natisni E-pošta

V nedeljo 14. junija  2015 je bila v Ljubljani kolesarska dirka, ki je štela tudi kot kvalifikacija  za svetovno amatersko kolesarsko prvenstvo, ki bo letos v prvem tednu septembra na Danskem. Na njej sta nastopala tudi dva tekmovalca KD Branik insicer Ajda Opeka in Ljubo Car. Oba sta bila odlična.


Ajda je ponovno  zmagala, Car pa z odličnim tretjim mestom  izboril nastop na Danskem. Ajda je tekmovala v kategoriji ženske B in nastopila na 90 km dolgi progi, kjer je nastopil tudi Ljubo v kategoriji Master F. Oba njuna odlična rezultata nas zavezujeta, da bomo poskrbeli za njuno udeležbo na letošnjem svetovnem prvenstvu, kajti prepričani smo, da nas bosta oba letos še večkrat razveselila.

 
Izjemen uspeh na DP Gabrje PDF Natisni E-pošta
DP - Gabrje 2015 003
DP - Gabrje 2015 011
DP - Gabrje 2015 015

Na včerajšnjem amaterskem državnem prvenstvu v Gabrju so bili vsi trije  naši tekmovalci izjemno uspešni. Trajči Velički je sicer  nastopil v skupini policije, kjer je  moral prav tako pokazat veliko moči in znanja, da je končno prišel do zmage. Ljubo Car je bil drugi in le njegovi spretnosti in izkušnjam gre zahvala da ni v ciljnem šprintu pristal na asfaltu.  Zmaga se mu je ves čas nasmihala, vendar je tokrat  imel kanček več sreče njegov konkurent. Odlično je opravila tudi Ajda Opeka, ki je bila  v izjemno veliki vročini (33 *C ) prepričljiva zmagovalka.  Le upamo lahko, da bodo z odličnimi rezultati nadaljevali in s svojim vzgledom  privabili mlade v atraktiven in lep kolesarski šport.

 
Uspešen začetek sezone za Carja in Opeko! PDF Natisni E-pošta


Na prvi cestni dirki sezone v soboto v Tišini sta kolesarja Ljubo car in Ajda Opeka zmagala. Na tradicionalno dobro organizirani cestni dirki za amaterje sta tako Car kot Opeka vsak v svoji kategoriji zmagala in ve3č kot odlično začela novo sezono. Na dirki so sodelovali tudi drugi naši kolesarji  z nekoliko manj sreče. Lansko letni zmagovalec Kogler se je za las izognil padcu, ki so zaznamovali  večji del dirke in se uvrstil bolj na rep razpredelnice, oba mlada kolesarja  Anže in Jan pa spoznala, da bosta morala biti na treningih še bolj prizadevna.

 

20150328 171921
20150328 171523
 
Spoštovani ljubitelji kolesarjenja! PDF Natisni E-pošta

Kolesarska sezona je pred vrati. Da ne boste samo opazovalec kolesarskega dogajanja vas vabimo, da se nam pridružite. Vsako lepo nedeljo se ob 10.00 uri zberemo v Ljudskem vrtu  pred vzhodno tribuno in potem odpeljemo novim doživetjem nasproti. Kolesarjenje prilagajamo  trenutno zbranim v skupini. Kolesarimo  pa 2 do 3 uri. Dovolj, da nedeljsko kosilo še bolj tekne. Več informacij dobite na tel. Št. 041 416 772.

 
Pestro v maju in novosti pri 37. kolesarskem maratonu Okoli Pohorja PDF Natisni E-pošta

Že 16. maja bo na programu maraton Posadno vinskih cestah v Pesnici. Proga ostaja ista kot vsa leta doslej. Bo se pa tudi na ta maraton možno prijaviti v klubski pisarni. Novost je ta, da je možno v pred prijavi plačati tudi startnino za maraton Okoli Pohorja. Enotna cena za oba maratona je 30 €.


Že naslednji dan, 17. maja bo  v Jarenini kolesarska dirka za pokal Slovenije za amaterje, master in ženske. Na zelo zahtevni progi pričakujemo vse najboljše iz Slovenije in seveda veliko število gledalcev. Na ogled dirke vas posebej vabi glavni pokrovitelj , firma Dveri pax, kjer bo start in cilj dirke.
Glavna novost bo letos na 37. kolesarskem maratonu Okoli Pohorja. Start maratona bo pod Pohorjem, kjer bo tudi cilj maratona. Točna lokacija bo še pravočasno sporočena. Boljše bo poskrbljeno tudi za druženje po maratonu. Novost bo tudi samo kolesarjenje, kjer bomo skupaj s policijo poskrbeli za brezskrbno, varno in dovolj hitro kolesarjenje na celotni 150 km dolgi trasi maratona. Več o tem pa v prihodnjih informacijah.

 
<< Začetek < Prejšnja 1 2 3 4 5 6 7 Naslednja > Konec >>

Stran 5 od 7
 
..::| © 2011 KD Branik | Created by WebByBosko | 708906 |::..